Det vidste du ikke: Få god overgang mellem hus og have

Tænker på du at tilføre din have og dit hus en terrasse, så er det en rigtig god ide, da det både forøger husets samlede værdi og det gør at det er noget nemmere at komme ud og nyde haven om sommeren. Derudover er det selvfølgelig også muligt pynte sin have med flotte krukker og potter med planter i, der giver en god kontrast til bedene i haven.

Terrassen er en vigtig del

anlæg en terrasse for at give mere værdi til huset, til haven og ikke mindst til dig selv – og lad os så komme i gang.

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig om du gerne vil lægge den selv eller betale et hold professionelle for at gøre det for dig. Der er fordele og ulemper ved begge, men det at anlægge en terrasse er heldigvis ikke den sværeste udfordring i gør det selv faget.

Er du ikke tryg ved at lægge den selv, så vil jeg næsten vædde med at du kender en der gerne vil hjælpe dig i familien eller i nabolaget. Når du har bestemt dig for det, så har du også et bedre overblik over hvor mange penge du har at bruge til selve terrassen.

Her kommer vi ind på de mange materialer der skal købes ind, for der er jo forskel på om du vælger at have fliser, træ eller noget helt tredje som primære materiale.

Størrelsen er også vigtigt, ligesom du også kan foretage en masse sidevalg som koster, men som kan være rigtig lækre. Det kan for eksempel trappetrin rundt omkring eller et læhegn når du skal sidde og spise uden det hele blæser væk.

Det kan virke lidt uoverskueligt, men det er mere simpelt når først du kommer i gang så anlæg terrasse inden for de næste par måneder og så vil du ikke fortryde.

Det gode råd

Udover at få en til at hjælpe dig, så sørg også for at finde en person (eller en vejledning på nettet) der forklarer i detaljer hvordan man gør. At lægge en terrasse er hårdt arbejde uanset om du er professionel eller ej og laver du noget forkert, så har du kun dig selv at takke.

Et af de steder hvor mange folk går galt er ved underlaget. Enten sørger de ikke for nok understøttelse i form af den rigtige grus eller også har de lidt for travlt når det kommer til hældningen. Begge dele er noget du vil blive rigtig ked af senere i forløbet, så gør det nu ordentligt FØRSTE gange.