Bliv sund uden brød

Flere og flere mennesker begynder at kigge efter alternativer til deres kost og livsstil. Nogle bliver helt fanatiske omkring det og vil pådutte alle andre deres nye og bedre livsstil. Nogle igen gør det bare fordi det giver god mening…

Jeg er nok en af de sidste. Jeg har i gennem længere tid kigget efter Paleo kuren og Slow Carb kuren og undret mig over hvordan og hvorfor de kan være så meget bedre end alt andet.

Det jeg har fundet ud af er at det faktisk ikke er at det faktisk ikke så meget er en slankekur som det er en livsstil. Hvis man tager udgangspunkt i Paleo kuren, så er princippet at man skal spise som en stenaldermand. Gennem de sidste mange tusinder af år har mennesket udviklet sig enormt med hensyn til at opdyrke landet og skabe mad til en voksende befolkning. Det har være alle kornprodukterne der har båret det hele fremad og det har været dem vi har overlevet på. Den bedste kost er måske en brød-fri kost?.

Menneskets fordøjelse har ikke ændret sig så meget som vores kostvaner har ændret sig. Faktisk er vores fordøjelse stort set den samme som dengang vi var  huleboer med stenredskaber og trækøller. Paleo stilen går ud på kun at spise det vores forfædre spiste, dvs. kød og grønt og ikke spise mælkeprodukter og kornprodukter. Vores krop kan slet ikke tåle at spise det, korn er det eneste produkt vi ikke kan spise uden det skal tilberedes, og flere og flere mennesker kan ikke tåle gluten eller laktose. Mennesket er også det eneste dyr der render rundt efter andre dyr for at hive det i patterne og drikke dets mælk. Man ser jo heller ikke en voksen hest der løber efter en voksen ko for at drikke dens mælk. Mælk er til kalve ikke til mennesker

For ikke så forfærdelig mange år siden fik vi tudet ørerne folde af kostpyramiden og at vi skulle spise masser af groft brød og andre kornprodukter som eksempelvis havregryn. Det  man skal huske på med madpyramiden er at den faktisk var lavet af brugsforeningen (dem der selv sælger kornprodukter) og passer “tilfældigvis” med at man skal spise mange af de produkter som de forhandler. Det er ren propaganda! For ikke at snakke om alle de morgenmadsprodukter som indeholder korn.

Man kan sagtens have en livsstil uden brød, det har vi kunnet i mange hundrede år, så hvorfor skal det lige nu fylde en stor del af vores kost? Husk på at 90% brød er sukker, den stivelse der kommer fra kornet i brødet er ren sukker. Når du spiser brød ryger dit blodsukker helt til tops og hurtigt ned igen. Det er ikke ret meget anderledes end at spise slik!